free portfolio web templates

DERMATOSCOPIA

reprezinta o investigatie medicala in timpul careia medicul dermatolog examineaza, cu ajutorul unui instrument optic special, leziunile, petele, alunitele aparute intr-o anumita regiune a corpului, pe pielea unei persoane.

Mobirise

DERMATOSCOPIA

PRINCIPII TEHNICE.

Dermatoscopia este o metoda moderna si deosebit de importanta utilizata de specialisti care ajuta la diferentierea unor formatiuni inofensive aparute pe piele (semne din nastere, negi, alunite obisnuite) de cancerul de piele.
Ce este dermatoscopul?
Primul tip de dermatoscop, sau dermoscop, este cel portabil si reprezinta un instrument medical alcatuit dintr-un sistem optic similar unei lentile, la care este atasata o sursa de lumina. Instrumentul este amplasat de catre medicul specialist deasupra leziunii cutanate, facand posibila examinarea detaliata a regiunii cu probleme.
In functie de necesitate,cel de-al doilea tip de dermatoscop utilizat de catre specialisti functioneaza asemenea unei camere video, care se conecteaza la un monitor. Pe ecran vor fi vizualizate imaginile inregistrate cu ajutorul dermoscopului.
Pregatirea pielii inainte de examenul dermatoscopic
Examenul dermatoscopic nu necesita o pregatire prealabila, insa, in ziua controlului, este bine ca zonele de epiderma ce urmeaza a fi examinate sa nu fie acoperite de nicio pelicula de unguent, crema sau alte cosmetice, in cazul in care pacientul este obisnuit sa le aplice pe zona cu probleme.
In ce consta examenul dermatoscopic?
In prima faza, medicul, utilizand dermatoscopul, examineaza portiunea pielii care prezinta un aspect diferit de cel normal, pentru a obtine o imagine detaliata a zonei lezate.
Pentru a putea fi realizat testul, medicul va poate ruga sa va asezati in pozitie „culcat” si sa lasati descoperita regiunea pielii pe care se afla leziunea ce urmeaza a fi controlata.
De asemenea, in unele cazuri, poate fi necesara aplicarea unei cantitati mici de gel sau ulei pe zona afectata, pentru a reduce reflectarea luminii de pe suprafata pielii, obtinandu-se, astfel, o imagine mult mai clara.
Concluzii in urma dermatoscopiei
Folosirea dermatoscopului permite obtinerea unei imagini mult mai exacte decat examinarea cu ochiul liber a regiunii de piele afectata. In majoritatea cazurilor, medicul obtine o informatie mult mai precisa asupra formatiunilor aflate pe microstructura pielii si suficiente pentru a diferentia formatiunile „periculoase” de cele „inofensive”.
Exista insa si cazuri complicate in care, chiar si dupa examenul dermatoscopic, medicul nu poate pronunta un diagnostic final.
In situatia in care dermatologul depisteaza semne ce denota aparitia unui cancer de piele, va poate fi recomandata efectuarea unei biopsii sau indepartarea leziunilor pe cale chirurgicala.
Dupa metoda de interventie recomandata, medicul specialist va retine un fragment de tesut pentru efectuarea testului histopatologic, in urma caruia va putea fi stabilit atat diagnosticul final, cat si tratamentul necesar.
Examenul histopatologic, realizat de catre medicul anatomo-patolog, consta in examinarea microscopica a probelor prelevate in timpul interventiilor chirurgicale si microchirugicale.
Care sunt avantajele dermatoscopiei?
Examenul dermatoscopic detaliat ajuta la stabilirea diagnosticului si la diferentierea melanomului malign de tumorile benigne (alunite, negi). De asemenea, dermatoscopia permite diferentierea leziunilor pigmentare (nevi pigmentari) de cele nepigmentare, precum si descoperirea, la timp, a melanomului malign aflat in stadiul vindecabil.

Centrul Medical TOPMED 
SPITAL PRIVAT

Adresa:

Strada DOROBANTILOR nr.1, Tg.Mures

Programare telefonica:

0746020962 DR.CRISTINA NICOLESCU
0265225002 CM TOPMED TG.MURES

E-mail:

dr.nicolescu@chirurgiedermatologica.ro

Program consultatii:

LUNI 14- 19
MARTI 10 - 14
MIERCURI 8.30 - 12
JOI 8.30 -13
VINERI 8.30 - 13

Mobirise
DERMATOSCOPIE

Este un examen primordial, de baza in ceea ce priveste diagnosticarea corecta a lezinilor benigne sau maligne. Ulterior acestui examen se stabileste conduita chirurgicala corecta.

Mobirise

DERMATOCOSMETICA

Realizeaza tratamentul cosmetic al tenurilor cu diferite probleme: riduri, acnee, telangiectazii sau vene reticulare, pete cutanate, cearcane sau riduri.

Mobirise

EXCIZII CHIRURGICALE

Reprezinta indepartarea leziunilor cutanate suspecte in conditii de anestezie locala sau generala.

Mobirise

TRATAMENTE LASER

Reprezinta tratamentul miniinvaziv, in anestezie locala sau locoregionala a leziunilor cutanate sau vasculare BENIGNE.

Mobirise

TRATAMENTE PLASMAGE

Realizeaza indepartarea miniinvaziva a leziunilor cutanate benigne, atenuarea cicatricilor,  realizarea de blefaroplastii non-chirugicale si indepartarea ridurilor de expresie.

Mobirise

ELECTROCHIRURGIE

Toate site-urile pe care le faceți cu Mobirise sunt prietenoase cu dispozitivele mobile. Nu trebuie să creați o versiune mobilă specială a site-ului dvs.

PLASMAGE

TRATAMENTUL LEZIUNILOR CUTANATE FARA CICATRICI

DERMATOLOGIEMURES

SITE-URI PARTENERE:


www.chirurgiedermatologica.ro
www.laserdermatologie.ro
www.dermatologiemures.ro
www.varicemures.ro
www.herniemures.ro
www.hemoroizimures.ro
www.laparoscopiemures.ro

ABONARE

Primire update lunar și resurse gratis

CONECTEAZĂ-TE